Total de visualitzacions de pàgina:

diumenge, 8 de maig del 2011

COMPROMÍS PER VALLDOREIX



Ara fa uns mesos des de l'Assemblea de la CUP de Sant Cugat del Vallès, deprés d'un intens debat es va decidir de presentar una candidatura a la Presidència de l'EMD de Valldoreix, i a mi em va correspondre la responsabilitat, així decidida pels meus companys, de ser la cara més visible de la candidatura, com a candidat a President de l'EMD.Fet que vaig acceptar ,primer amb cert temor per la responsabilitat de saber traslladar la bona i constant feina feta aquests darrers anys, amb serietat i rigor per les companyes i companys de la CUP , però també amb gratitut per la confiança dipositada, i sobretot amb l'il.lusió de saber que això no és més  que l'inici d'un nou camí, d'una nova aventura, d'un nou procés per ampliar la nostra acció  arreu del municipi.
Una demostració més de la nostra voluntat de ser presents a tots i cadascun  dels llocs amb poder de decisió, que ens permetin incidir i revertir la lamentable situació política i social actual.
Aquesta decisió llargament meditada, es basa en tres conceptes polítics , que també defineixen els principis basics de la nostra formació : ambició nacional, inquietut política global i compromís local .

La nostra força política tot i definir-se com a municipalista, és una organització d'àmbit nacional, amb un projecte clar i diferenciat, que vol assolir des de baix, l'alliberament de la nostra nació, i per fer-ho possible necessitem presentar-nos al màxim de municipis on ens sigui possible d'assolir la màxima presència possible als consistoris, per revertir la situació actual de dependència que pateixen els Països Catalans, és a dir : dependència política,cultural,econòmica, fincera i social.

Així doncs , optem per presentar-nos alla on aconseguim un gruix de gent prou activa, no tant per aconseguir un bon rèdit electoral inmediat, si no per bastir un conjunt de persones i col.lectius per lluitar per aquests objectius, ja que per nosaltres és molt més important un compromís pel futur, de feina i rigor , sigui tan al Vallès , a la Safor o al Barcelonès.


Ara que tenim la maduresa de set anys treballant al municipi, entenem doncs que ara és l'hora de posar-nos a treballar d'una manera més local , també a Valldoreix.

Per altra banda les nostres inquietuts socials i polítiques fan també que ens mobilitzem davant de l'actual situació d'injustícia social, de mancança evident de democràcia, i ens veiem empesos a actuar per revertir, per canviar la realitat, construint una alternativa, canviant la democràcia representativa, per una democràcia participativa, canviant del tot l'actual relació entre governants i governats, i demostrant que una altre manera de fer política és possible.

Finalment pel què fa a l'àmbit més local, hem detectat en certs sectors de la ciutadania a Valldoreix, com a d'altres districtes de la ciutat, un sentiment d'orfandat política, de sentir-se mal representats, per una falta de discurs nou, viu , realment d'esquerres.També un cert cansament amb la dinàmica que s'ha produit en els darrers anys d'icomprensió entre administracions , entre l'EMD i l'Ajuntament, i el bloqueig vergonyós que s'ha instalat a Valldoreix.

És per tot això que hem decidit tirar endavant  la nostra Candidatura , com a demostració clara del compromís que adquirim amb Valldoreix, amb els i les valldoreixenques, de començar a partir d'ara un camí sense retorn , un camí de feina a Valldoreix, com així ens avala la feina feta  a Sant Cugat els darrers set anys.

Amb el convenciment que la nostra candidatura dóna l'opció als /les valldoreixenques d'optar  per una opció clarament diferenciada de totes les altres, sigui a la butlleta de Sant Cugat com a la de Valldoreix , per deixar constància que tenim un projecte global  a tot el municipi.

També deixant clar que acceptem el repte  que ens proporciona  la possibilitat més ràpida i factible de demostrar la nostra inalterable i decidida voluntat de dur a la pràctica el nostre concepte de democràcia participativa, i el nostre model de ciutat descentralitzat, comprometent-se a obrir una assemblea periódica a Valldoreix, per fer el seguiment de la política local.


I per fi, en el pla més personal , voldria dir que quan vaig acceptar aquesta gran responsabilitat, amb agraïment i emoció, per al confiança que les companyes i companys havien dipositat en mi, em vaig sentir com un mica obligat. Obligat per un deute tant amb la CUP , com també ,i sobretot amb Valldoreix, es a dir amb els i les valldoreixenques, per retornar al poble que m'ha acollit  implicant-me en la vila per millorar en allò que jo crec Quan vaig venir aviure aa Valldoreix ara fa setze anys, després d'anys de mantenir-hi una relació assidua,sempre vaig pensar que m'havia d'implicar d'una manera més profunda del que les posssibilitats del dia a dia em permetien, ja que a banda de treballar fora de l'entorn , els horaris laborals sovint massa dilatats m'han deixat poc temps per gaudir de la convivencia  veïnal.

A ningu se li escapa que Valldoreix és un lloc dispers , on la gent fa molta vida a casa i és dificil trobar algun nucli de cohesió més enllà de l'escola o dels actes culturals i o durant les festes.
Afortunadament però als nostres vilatans els caracteritza la voluntat de participació de les activitats ( culturals , esportives, el mercat dels dissabtes... ) cosa que és un valor afegit a l'idiosincràcia de Valldoreix.

Tot plegat ens encoratja  a treballar per un Valldoreix més viu, dinàmic i participatiu.





Arnau Martorell
Candidat a la Presidència de l'EMD de Valldoreix
per la CUP


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada